fbpx
Hram032

Svetlost, toplina, sigurnost

Prozori predstavljaju jedan od najvažnijih arhitektonskih elemenata svakog doma. Oni bi trebalo da pružaju optimalno osvetljenje unutrašnjosti, sigurnost, toplinu i tišinu, kao i da garantuju dugotrajnu upotrebu.

Prozor - izvor svetlosti

Postoji veoma važna veza izmedju sunčeve svetlosti i nas, ljudi. I to nije slučajno tako.

Sunce je za sve na Zemlji izvor života. Zbog toga su u svim kućama, od najranijih pećina do najmodernijih domova, izrezani otvori. Prozori i vrata nam omogućavaju pristup otvorenom prostoru, ventilaciji i naravno, svetlosti.

Možete li da zamislite svoj dom bez svetlosti?

Bilo bi mračno, zagušljivo i klaustrofobično. Evo sta trebate da znate o važnosti prozora i vrata
za normalno funkcionisanje Vašeg životnog prostora.

Prirodni cirkodijalni ritam

Cirkodijalni ritam je biološki ritam u organizmu čoveka, koji reguliše brojne neurohumoralne procese u mozgu i na taj način kontroliše i uskladjuje dnevno noćne i brojne druge funkcije svih najvažnijih organa u organizmu.

Nedostatak prirodne sunčeve svetlosti može poremetiti ove svakodnevne ritmove i prouzrokovati različita stanja, kao što su poremećaj spavanja, poremećaj ishrane i probleme u ponašanju.

Zdravlje i sreća

Vitamin D ili Sunčev vitamin, kako ga drugačije zovu, je neophodan. On podržava regulaciju imunog sistema, apsorpciju kalcijuma i rast kostiju, kao i održavanje normalne telesne težine. Izlaganje sunčevoj svetlosti je primaran način na koji ljudi dobijaju pravu količinu vitamina D. Sunčeva svetlost je prirodni stimulans, može smanjiti naprezanje očiju, poboljšati fokus i povećati produktivnost. Dakle, ne samo da ćete se osećati bolje, već ćete moći da postignete više.

Ušteda energije

Što pre shvatimo značaj kvalitetnih prozora, njihovo pravilno korišćenje, pre ćemo početi da utičemo na svoj mesečni račun za energiju a time ćemo povećati energetsku efikasnost svog doma.

Kako je energetska efikasnost osnovna mera kvaliteta prozora i vrata, posebnu pažnju obratite na kvalitet profila, okova, termoizolacionog stakla i ne manje važno, stručnu montažu samog proizvoda.

Program za energetsku efikasnost Hram 032

Potrošnju energije u Vašem domaćinstvu možete smanjiti odabirom naših energetski efikasnih prozora. Na taj način ostvarujute finansijske uštede, i osiguravate komfor stanovanja.

Štedite novac i energiju i dobijate bespovratna sredstva EBRD od 15 do 20% od odobrene vrednosti Vaše investicije. Stoga, ukoliko i dalje imate nedoumice pri izboru najboljeg rešenja za Vaše domaćinstvo, kontaktirajte nas ili se obratite za savet stručnim licima u maloprodajama HRAM 032, gde ćete dobiti sve neophodne informacije, kao i besplatno merenje i obračun troškova pri kupovini nove PVC stolarije.

Hram 032 PVC TRADE

© 2007-2024 Hram 032 PVC Trade
crossmenu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram